Anor Kath: Dobra Razdora – Vprašanja s spleta

V preteklih tednih smo dobili (majhno) kopico vprašanj ljudi, ki so brali že prvo knjigo. Intervjuja z avtorjem in urednikom sta razblinila večino dvomov glede nadaljevanja, glede na stalno dopisovanje s tistimi, ki jih zanima nadaljevanje Anor Katha, pa smo se odločili, da ta teden naberemo prav vsa vprašanja, ki bi vas utegnila zanimati. Nanje sta odgovarjala avtor Samo Petančič in urednik knjige Goran Potočnik Černe.

Kje se bodo knjige prodajale?
Izvode Anor Katha: Dobe razdora bo možno naročiti po pošti na mail samo.petancic@gmail.com, če bo vse po sreči, pa bodo izvodi na voljo tudi v znameniti ljubljanski trgovini z domišljijo – Črni Luknji. Knjige nameravamo ponuditi tudi splošnim knjižnicam, ki bi tako prvemu delu dodale še drugega.

Koliko bo knjiga stala?
Slovenske knjige običajno stanejo med 20 in 25 evrov. Ker gre za žanrski proizvod, smo se odločili, da se bo cena Anor Katha: Dobe razdora 18 evrov. Da bi pokrili vložek, bi sicer potrebovali več ponatisov, a je prvi cilj avtorja, da zgodba pride do bralcev, predvsem v knjižnice. Sicer pa bomo videli, kako se bo prodalo prvih 150 izvodov.

Ali bodo kakšna branja? Kje bodo?
V načrtu imamo eno branje v Ljubljani, najverjetneje v Črni Luknji . Morda se bomo lahko dogovorili še za kako, Morda v Mariboru. Možno pa je tudi, da dobimo kako povabilo na katerega od festivalov, ki se ukvarjajo s fantazijo in fantastiko in jih zanesenjaki in društva pripravljajo po vsej državi.

»Moja teta/stric/ujec delav naši knjižnici v Spodnjem Zgornjem pa se mi zdi fina ideja, da bi prišli na eno branje. A mu lahko kej rečem?«
Vseh povabil smo veseli in nobene take zamisli ne zavržemo vnaprej.

Zakaj ste odkupili več ilustracij?
Vuk Kostić jih je ponudil po zelo ugodni ceni in ker smo imeli na voljo določen »proračun« za ilustracije, smo jih kupili več.

Slovenski fantasy je ponavadi zanič. Zakaj bi bil tvoj dober?
Nekaterim ljudem je bil všeč že prvi del. Slovenski fantasy verjetno šepa zato, ker pogosto izhaja brez pomoči urednikov in ker se založbe zanj ne menijo.

Zakaj tolk »teasaš«, pa ne daš na fb nič pametnega?
Na facebook smo dali vse gradivo, ki je primerno za tako objavo. Nekatera poglavja bomo pred izidom še ponudili v branje.

Kdaj TOČNO izide kniga?*
Kot vse kaže, bo uradni izid v drugi polovici junija. Datum bomo objavili prav kmalu.

Bo roman na voljo tudi za e-bralnike?
Trenutno ga v tej obliki ne nameravamo ponuditi, ker menimo, da za tako majhno naklado ne bo dovolj spletnega zanimanja.

*ohranjeno v izvirniku

Leave a Reply

Your email address will not be published.